Nazaj na aktualno

EU bo podjetjem olajšala dostop do sredstev


V pobudi za zagon in razširitev podjetij so v ospredje postavljeni naložbe tveganega kapitala, insolvenčno pravo in obdavčenje. (Vir: Delo.si)


Evropska podjetja v fazi zagona in širitve (start-up in scale-up) ne bi smela biti prisiljena, da hodijo po finančne vire v ameriško Silicijevo dolino. Olajšati jim je treba dostop do sredstev doma, v Evropi, je v uvodnem nagovoru na skupščini evropskih malih in srednjih podjetij poudarila evropska komisarka za podjetništvo Elzbieta Bienkowska. Evropska podjetja v fazi zagona in širitve (start-up in scale-up) ne bi smela biti prisiljena, da hodijo po finančne vire v ameriško Silicijevo dolino. Olajšati jim je treba dostop do sredstev doma, v Evropi, je v uvodnem nagovoru na skupščini evropskih malih in srednjih podjetij poudarila evropska komisarka za podjetništvo Elzbieta Bienkowska. Primerjava z ZDA kaže primerljivo sliko med EU in ZDA, ko gre za zagonska (start-up) podjetja. Vendar pa v Evropi težave nastopijo v fazi razširitve (scale-up).Tako so v Bruslju ta teden predstavili pobudo za zagon in razširitev podjetij. V njej so v ospredje postavljene naložbe tveganega kapitala, insolvenčno pravo in obdavčenje. Komisija je predstavila tudi nov zakonodajni predlog o insolvenčnem pravu, ki naj bi podjetjem v težavah pomagal, da se bodo hitreje pobrala in nadaljevala pot. »Neuspeh je zelo pogost in je del življenja uspešnih podjetij. To bi moralo veljati tudi v EU, ne le ZDA,« je poudarila Bienkowska.

Zakaj izbrati ravno nas?

V družbi TaskFin dajemo našim storitvam osebno noto, ki je velike svetovalne družbe včasih ne premorejo. Ponosni smo na sposobnost biti fleksibilni, strokovni in vedno dajati našim strankam občutek dostopnosti.
Vsaki naši stranki se v največji meri in v vsakem trenutku osebno posvetimo!