Nazaj na aktualno

BS izdala priročnik za zmanjševanje nedonosnih terjatev bank


V sodelovanju s Svetovno banko in ob posvetovanju s slovenskim bančnim sektorjem je Banka Slovenije pripravila Priročnik za upravljanje NPL mikro, malih in srednje velikih podjetij (MSME) (Vir: Finance.si)


Priročnik ima osem poglavji, ki vključujejo praktične napotke bankam za vsa področja upravljanja NPL MSME – od oblikovanja sistema in kazalcev zgodnjih opozoril za nedonosna posojila, predloga notranje organizacije procesov reševanja NPL v banki, metodologije za segmentacijo NPL portfelja, napotkov za pripravo načrtov prestrukturiranja, postopkov za izvajanje finančne analize za oceno možnosti preživetja podjetja, alternativnih strategij in metodologija izbire najbolj ustrezne in končno priprave in poteka pogajanj z dolžnikom ter do pogojev za spremljanje uspešnosti prestrukturiranja," so na Banki Slovenije zapisali v sporočilu za javnost. "Aktivnosti in prizadevanja Banke Slovenije za zmanjševanja NPL prispevajo k zniževanju NPL v bančnem sistemu.

Zakaj izbrati ravno nas?

V družbi TaskFin dajemo našim storitvam osebno noto, ki je velike svetovalne družbe včasih ne premorejo. Ponosni smo na sposobnost biti fleksibilni, strokovni in vedno dajati našim strankam občutek dostopnosti.
Vsaki naši stranki se v največji meri in v vsakem trenutku osebno posvetimo!